Wie zijn wij?

Onze Leo Club is een service club van enthousiaste mensen met verschillende achtergronden van 18 tot 35 jaar. Wij vinden het belangrijk om ons in te zetten voor anderen in onze maatschappij. Daarnaast houden we van gezelligheid. Gemiddeld komen wij drie keer per maand bijeen, voor vergaderingen, diners, borrels en uiteraard acties. Wij zijn met name actief rondom Amsterdam.

Een Leo Club is de jonge variant van Lions Clubs International. Leo Clubs zijn actief in meer dan 140 landen en vormen, samen met de Lions, de grootste service-organisatie ter wereld met zo’n 1.5 miljoen leden. 

 

 

Wat betekent LEO?

Leadership

Leo’s kunnen binnen de eigen Leo Club of op landelijk Leo niveau aan hun leiderschapskwaliteiten werken. Dit kan door kennis uit te wisselen met eigen clubgenoten en door deel te nemen in – of door het leiden van een commissie en/of bestuur.

Experience

Leo’s doen veel ervaring op op verschillende vlakken, bijvoorbeeld in werving van sponsoren of nieuwe leden; organisatorische vaardigheden door het opzetten van evenementen voor goede doelen; identificeren waar hulp nodig is in de samenleving.

Opportunity

De Leo Clubs bieden leden vele kansen. Als Leo doe je niet alleen veel kennis en ervaring op, ook word je lid van een enorm (wereldwijd) netwerk van mensen die zich allen graag inzetten voor andere mensen in de samenleving.